Nuffnang

Tuesday, 25 June 2013

Genting Highlands

Assalamualaikum ....

Sebenarnya nie entry lama, tapi tak terpublish pulak. Lama dah dekat draft, almost 3 bulan, mana taknya dari 4Mar sampai sekarang nie. Pergi nie pun plan Hani, ye lah time tu cuti pertengahan semester 4. Balik awai pun, bukannya menyumbang tenaga kat rumah, makan tido makan tido je kejanya, melainkan update blog. Okay, tak da kena mengena langsung. Pergi tu plan bagai nak rakk, sekali perginya bukan ramai pun, yang pentng ad lelaki ! Tu yang penting, ye lah menjamin keselematan sikit kan. Lepuk je mana yang tak bertanggungjawab *depan kita kemain tanggungjawabnya kan* Biasa lah tu....

WELCOME TO GENTING HIGHLANDS ! 

Bukan first time Nana pergi sini, tapi first time dengan membe kolej semua kan.Kitaorang dah macam pendaki gunung everest *eh, tipu
Bukan apa, time belajar lah, korang dapat pegi situ dapat pegi sini, tapi kalau no money, no talk ye.. Okay, actually Nana gayat naik kabel nie. Gila hang naik kabel, terbayang macam2 dah. *mengucap dulu*

*motif gambar kabel saja sebab Nana memang snap gamba dan kaku dan snap lagi sampai lah kabel tu buat hal*





Transport kami ialah bas ! Ye lah, student lagi kan, bas je lah yang mampu. Dari Melaka ke Pudu Sentral hanya RM10.60 dan bila sampai Genting tu naik kabel?skyway only RM 6.  


Hanya klik dan anda mempunyai pelbagai kemudahan, dari bas, dari tiket indoor, outdoor, dari hotel, dari makanan semua ada sini. 


Hotel kami yang warna warni tu lah, share share. Nana tak pasti sorang berapa ringgit Malaysia tapi berbaloi lah cik abang oi, cik tipah, cik minah oi.. Hotel First World if I'm not mistaken.
Gambar bawah nie Mia snap kat bilik kami. Biasa ah dia, hihi..

atas kiri : Nana, Hani, Mia

Bayangkan, time nak turun balik tu, time tu lah dia slow kejap jalan balik, aikk dah beralun alun, dah lah berat nie *kena diet nie*



Indahnya ciptaan Tuhan yang maha Esa. Bersyukur dapat menikmati keindahan alam semula jadi.


Nana hanya main indoor, takot eh eden nak main outdoor tu. Maaf, tiada keberanian lah cik bedah. KLIK sini untuk mendapatkan harga indoor dan outdoor. Tapi syaratynya, bila dah bayar tu WAJIB kena main, membazir wei kalau setakat beli lepastu tak try mainan kat situ. Nana banyak main INDOOR aje, OUTDOOR tak berani ceq ! 

Ini dari encik Google yang handsome : 





next trip is Langkawi, InsyaAllah :)

2 comments:

  1. Wah... Sronok btol kt Genting yea...
    Sempat layan smue Game ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. indoor habis lah layan, outdoor tak pun :)

      Delete

feel free to comment :)