Nuffnang

Monday, 19 May 2014

Minggu keduabelas dah berlalu

Assalamualaikum …


Setelah berminggu dan berbulan bertukar, aku masih biar entry nie didraft, sampai masa nak update kejap kejap kejap haaaa dah berdebu debu kahkah

Aku dah present final report untuk presentation aku, akhir bulan April, 24. Aku dah habis internship dekat PPD. Aku dah habis semua dan sekarang aku tak tau nak buat apa derr.

Okay setelah sekian lama aku tak berbicara, mari sini aku story habis okayyy.

Memula kan kak bang, cenggini sebenarnya…

Intern dekat PPD

Aku mula masuk 13 Jan dan tamat 4 April, so ambil masa tiga bulan macam tu kan. Act, tu pertama kali aku kerja, senang cerita social dengan public lah. Kau ingat senang nak handle bila nak makan, bila nak dapat kawan, denga sape aku kawan, aku nak kena report kat sape nie, aku nak lepak mane nie, dan lastly aku tawakal, lantak nak jadik apa sebab aku aku rasa aku boleh adapt situasi nie, dah besar kan, dah 21 kot tapi belom official. So, aku take it as challenger’s dalam dunia baru dunia keja.

text ucapan aku hafal sampai tersasul

Presentation final report industrial training

Aduhh nie satu hal juga, dah habis intern, kena lah ada report nya kan. Tu bukan masalahnya, tapi memang tak da masalah pun wei. Sebab take time juga nak deal denga lecturer aku, bila nak present, madam ade kat kolej tak, nak pegi dengan sape nie. K masalah lagi. Dengan izin yang maha Esa, aku drive ke Melaka ohh sayangku Melaka ahakss sendirian ye. Taka pa, aku dah biasa sensorang, sadisss nye sensorang hurmmm. Present as well macam biasa alhamdullilah.


Diploma
Bila habisnya presentation tu maksudnya aku dah habis diploma lah kan! Perghhh almost 3 tahun aku mendiplomakan diri ini. Sudah cukup diploma kah anda dan cepatnya masa berlalu ya Allah ~~




HEHEHE –




Bakal berlaku insyaAllah,…..


kelas menjahit selama ENAM bulan! Aku ishhh okay lah ibu ana join lah kelas jahit tu *padahal ahhhh tak da mood nak menjahit jahit* Entah sekali bila aku tengok kat insta shop nie perghhhh tetibe *joinlah kelas tu ana oi* aku dah berangan nak jahit perghhh perghh aku tak boleh bayang.








p/s: aku akan menggelabah apabila Lin pos kad kawen ke aku hiksss tapi katanya 3tahun lagi kan, so aku ada masa lagi kahkah

Monday, 21 April 2014

VIVO

Assalamualaikum ...


Hai.

Best kan makan ada orang belanja. Yang diperlukan ialah perut yang kosong. Hihi.
Actually, majlis sempena Lin habis praktikal, sekali dengan aku punya majlis perpisahan. 
So, imagine. 3 bulan praktikal. Kan aku dah cakap, praktikal nie best. Lagi best bila kau rapat dengan pegawai pegawai yang sporting. 

So, dengan encik ungku lah yang sempat amik gambar sesame. Pegawai lain tak sempat nak amik together gether..

p/s: biarlah gambar berkata-kata



Vivo dekat segamat berhadapan KIP Mart Segamat area Bandar Utama. 


study menu 

So, ini menu kita. Western sikit (:
Jemput makan. 
Nama dia aku tak ingat. Tapi kalau pegi vivo memang ada menu nie. 







Sekian. Nak prepare presentation latihan industri. Bila ntah. 
Melaka lagi kita. 

Thursday, 17 April 2014

Minggu ke dua belas dah habis

Assalamualaikum ...

Setelah dua belas minggu aku menjalani latihan industri, nasib ler masuk dalam scope course dip aku, kalau tak; rugi lah jika tak da kan. Actually, dip aku macam tak relate dengan kerja yang aku minta, but it's okay, pengalamankan. 

Dari minggu ke pertama till dua belas sekarang. Aku tak dapat bayangkan yang aku dah *hampir* selesai praktikal nie. Bayangkan aku tak penah nak expose pada dunia luar and now here I am baby. 

Okay nie sangat seronok. actually time minggu ke enam dan minggu ke dua belas aku baru nak update. Biasa lah kak bang, kak busy praktikal kat office nie haaa. Kau ingat aku menonong kat office? Imagine keja office *rutin harian cek email*

Jurutera meja tak pernah nak kemas, well! 


interview En Ungku to get 5%, hahaha *evil laugh*

pegawai-pegawai, jurutera-jurutera daerah

Bila dah berkenalan dengan staff, baru lah minda aku macam terbuka lah. Sangat. Kepada dunia luar especially. Imagine, dulu tak sangat. Aku dapat rasa masa sekarang lah aku nak grab peluang selambak mana, even nampak macam lambat. 

Act, dunia luar sangat mencabar dan aku sememangnya sangat tak kuat untuk menghadapi. Tapi aku percaya yang Allah akan bantu hambaNya. 

*sambung makan maggi cup tomyam En Ungku*

Act. Bila kerja sangat best bila environment sangat best, kita kena pandai adjust kerja kita macam mana. Orang disekeliling yang effect sebenarnya even nampak macam tak da kena mengena kan. 

*makan maggi nie ngantok lah


me with Lin. ho heahh!















to be continued...

Tuesday, 25 March 2014

Mainan mimpi

Assalamualaikum ...


Kadangkala mimpi walaupun sekadar mainan tidur, kadangkala tak mustahil akan menjadi kenyatan. Siapa tahu, ada sebab mimpi tu datang dan kenapa datang. 


Tapi kalau mimpi ada orang datang nak kawen dengan kau, maksudnya?


----




p/s: bertungkus lumus nak siapkan report


Sunday, 23 March 2014

seminggu lagi

Assalamualaikum...


Lagi seminggu praktikal habis! 

 nak update report internship. nak prepare text habis intern. nak survey degree. nak course apa. nak lupakan awak opps sorry. nak update buku log. nak update report. nak update presentation untuk report.

Allah may ease everythings, Amenn