Nuffnang

Monday, 9 May 2011

fIrSt dAy Nu Fa fOrM 6....

Assalamualaikum, Nu Fa's followers....

Apa khabar? sihat? korang ingat tak yang hari ni Nu Fa daftar untuk form 6? n korang ingat yang ibu Nu Fa pergi kursus kt Sepang? Korang ingat? Hmmmm, terharu nya Nu Fa.... Ok, biar Nu Fa cerita kat korang ea? First2, Nu Fa g sekolah dengan Anim naik bus YOW HOE, alah, bus yang runcit2 2, tak kan tak tau pulak... dari Bt6 sampai Bluh Kasap 80sen jer, maybe Nu Fa n Anim pakai baju sekolah kan? Dapat diskaun lah kirannya... hehehehe
Sampai sekolah pukul 8.50am, sampai sekolah jer kena daki bukit (sebab sekolah 2 tinggi kat bukit, so, kena lah daki bukit)... Lepas 2, Nu Fa n Anim pon smpai kat kantin sekolah... Tiba2, Nu Fa n Anim nampak Suganiya (kawan 1 kelas dengan Nu Fa, hehehehe).. Terkezut nampak Suganiya...
Nu Fa pon berbork lah dengan Suganiya...tiba2, ada cikgu kat kantin 2 suruh Nu fa, Anim n Suganiya pergi hall untuk sesi orentasi student form 6 lower...
Tiba2, mybe jodoh lah kan, Nu Fa n Anim n Suganiya nampak Meera n Asmah (kawan 1 kelas dengan Nu Fa), Nu Fa gelak jer bila jumpa Meera, coz Nu Fa tak sangka yang Meera pon masuk form 6... Selain 2, 1 sekolah dengan Nu Fa yang msuk form 6 lower ialah Fifi, Rohaina, Mayang, Lee Chiew Lin... 2 jer kot, yang lain kalau Nu Fa tak tulis nama bagi tau kat Nu Fa ye... Nu Fa tak sure pulak, hehehehehe
Nu Fa n the gang duduk 1 baris, bukan nya apa, dah lama kita orang tak borak2, gosip2, cerita2 tentang hal ehwal semasa yang berlaku sejak dah lama tak sekolah nie (lebih kurang 5 bulan kot, kalau tak silap pengiraan Nu Fa lah ea)... tapi, kalau Nu Fa n Meera lama tak jumpa mesti banyak gosip2 yang kit aorang kena share, al maklumlah dah lama tak jumpa walaupun rumah dekat, hehehehehe.... macam2 lah Nu Fa n Meera gosip2....kepada yang tak dapat join 2, maaf lah ye...
Ok, orentasi bermula n dirasmikan oleh cikgu Tn. Hj. Norashikin bin Mohamed... cikgu nie bagi tau kat kita orang faedah masuk form 6 nie, Nu Fa pon anguk2, geleng2, tunduk2, ikut tunjuk jer lah... Nu Fa dah ada sedikit gambaran tentang form 6 lah... cigu shikin 2 ajar BM( tak silap Nu Fa lah), cikgu Moin ajar Pengajian Am [subjek yang WAJIB LULUS n WAJIB AMBIL, alamak, bila dengar macam 2, Nu Fa kena insaf n study2 yang giler2 lah], cikgu Faizah pulak ajar MUET... MUET pon sama macam Pengajian Am WAJIB AMBIL....ok lah, pasal subjek 2 Nu Fa cerita kemudian yer, tapi kena tunggu untuk entry yang seterusnya ye...

Insyallah, Nu Fa akan sentiasa updates blog Nu Fa,s story..... :]
 Sebelum, cikgu Shikin berucap n merasmikan, cikgu Moin pon ada berucap sepatah 2 kata untuk kita orang yang baru masuk form 6 ni...
Lepas 2, orentasi dimulakan denagn rancangan UBK sekolah dengan aktiviti ice breaking... aktiviti first, lukis gambr diri sendiri, tiba2 cikgu Jaemah (tak silap Nu Fa lah), hehehehe {korang perasan tak yang Nu Fa sekarang ni suka tulis "tak silap Nu Fa"? ... actually, Nu Fa pon tak tau kenapa Nu Fa suka tulis ayat 2, trademark Nu Fa k? oh no, tidak sama sekali}... ok, Nu Fa continue tulis balik tiba2, cikgu jaemah pun suruh student ambil 1 gambar kawan2 mereka, tapi, sorang pon tak berani (included Nu Fa lah, hehehehe... korang inagt senang k? nak cakap depan khalayak ramai? tapi, baru 36 orang kan? belum 360 student yang lain)... Tiba2, cikgu Jaemah suruh student pilih 1 gambar, pas 2, dia pilih gambr kepunyaan student lain... cikgu Jaemah suruh student beri pendapat tentang gambr yang student lain lukis... tanpa di duga oleh sesiapa, Nu Fa telah diplih untuk memilih 1 lukisan yang ada gambar student lain... perasaan gementar Nu Fa masa 2, tak payah nak kata lah, memang dah takut giler masa 2...tapi, redha jer lah...hmmmmm... Nu fa pilih gambr seorang student yang lukis gambar macam anime... rupa nya, gambar 2 milik student yang Asmah kata hensem (Asmah ni pantang nampak yang hensem, mula lah dia... hehehehe... jangan marah ea, Asmah... Nu Fa gurau jer...)... tapi, komen Nu Fa maybe dia kecil hati agaknya...


p/s : kepada yang telah dikomen oleh Nu Fa, maafkan Nu Fa ye... Nu Fa tak tau nak cakap apa sebenarnya... sekali lagi, Nu fa minta maaf kalau komen Nu Fa buat awak tak suka n rasa dimalukan ;(
Lagipun, Nu Fa nampak daripada riak muka dia yang dia macam tak suka dengan komen Nu Fa, sebenarnya, Nu Fa pun tak suka dengan komen yang Nu Fa bagi kat dia...n sekali lagi
I'M SO SORRY....
;(

Ok lah, Nu Fa continue... second aktiviti, cikgu Jaemah suruh ingat setiap nama student form 6 lower tanpa menulis... huh, macam best jer ek? memang best pon coz dari situ Nu Fa tahu student form 6 lower yang maybe 1 class dengan Nu Fa nanti... from that activiti, Nu Fa tahu lah nama mereka...Masa ni memang kelakar, coz macam2 nama yang keluar waktu menyebut nama2 student form 6 lower... ada yang sebut terbalik, ada yang tak ingat langsung, ada yang main hantam sebut nama... macam2 kan? fun sangat2 masa ni....

Last activiti ialah bingo yang memerlukan nama n tandatangan setiap student form 6 lower, mengikut setiap kategori yang telah di kelas kan. Masa, time ni, kita orang main ambil jer nama n tandatangan kawan2...huh, time ni pon kelakar juga... hehehehe
tapi, rupa nya matlamat aktiviti ialah untuk mengelakkan kita menipu diri sendiri n menipu kawan2... coz masa ambil tandatangan n nma kena ikut apa yang sesuai dengan orang 2, bukan main ambil jer nama n tandatangan... hehehe, betul juga kan?

p/s : jangan menipu diri sendiri n menipu orang lain...
:)


Tepat 1.40 pm, tiba2 KRING !! KRING !! .... it's time to back home...
hooray... penat juga lah, best pon ada juga... rugi siapa yang tak masuk form 6, buat masa sekarang lah....

Ok lah, Nu Fa pon nak say bye2 to u...
:)

Nu Fa akan sambung entry yang seterusnya  ketika Nu Fa Form 6 at Bluh Kasap...
But, don't forget to read, ok ....


p/s : SORRY, no picture taken by Nu Fa...
:(

No comments:

Post a Comment

feel free to comment :)