Nuffnang

Tuesday, 10 May 2011

sEcOnd daY Nu Fa aT sChoOL....

Assalamualaikum, Nu Fa's followers....

Apa khabar? sihat? Nu Fa sihat disini sihat walafiat...cuma penat sikit lah... biasa lah semenjak dah jadi budak sekolah nie, penat jer Nu Fa ni... Tadi masa nak balik rumah, naik bus YOW HOE dengan Anim n Meera... Nak tau tak masa kita orang naik bus tadi, dah macam duduk kat dalam tin sardin pon ada juga, hehehehe... ya lah, mane tak nya punya lah ramai budak kat sekolah 2 yang naik bus nak mengala ke Bt6...
Nak tahu tak yang sebenarnya Nu Fa ni jakun naik bus... hehehehe.... (diam2 sudah lah, tak payah lah kecoh2 ek)...   :)

Ok, Nu Fa start dengan pagi tadi ea.. first2, Nu Fa g sekolah ayah Nu Fa yang hantar dalam kul 7am, lebih kurang macam 2 lah... Nu Fa masih memerlukan masa untuk menyesuaikan diri kat sekolah baru... lagi pun, dah lama tak pergi sekolah, hehehehe...
Lepas assembly, trus pergi court belajar KAWAD KAKI, dengar KAWAD KAKI jer  fobia Nu Fa... actually, Nu Fa tak suka sangat dengan aktiviti ni, tapi memang lah membentuk jati diri kita kan? tapi, Nu Fa tak gemar sangat aktiviti ni... Dah 2, masa buat kawad pakai baju kurung... fuyoo, best lah kawad pakai baju kurung., first time tau...

After that, kami diarahkan pergi ke hall untuk sesi ceramah tentang kokurikulum di sekolah2.. cikgu Saharudin guru koko kita orang... cikgu kata yang form 6 lower hanya unit beruniform JPAM. alah, baju yang warna oren 2... student form 6 lower memang tak ada pilihan lah, wajib masuk JPAM... pas2, kelab kita orang diberi nama MPPPU... MPPPU pon untuk student form 6 lower, pon memang tak ada pilihan... nak tak nak, kena lah masuk juga... tapi, yang best nya untuk permainan kita orang diberi pilihan untuk memilih iaitu : futsal. petanque, n catur bistari.... Nu Fa pilih petanque, bukan nya apa nak merasa pegang guli gergasi 2 nanti...

Lepas 2, taklimat oleh guru disiplin, cikgu Khalid... cikgu Khalid menerangkan tentang disiplin semasa kat sekolah....

Lepas taklimat guru disiplin, taklmat tentang MPPPU pulak... first time, apa ke benda lah MPPPU ni, hehehehe... Lepas pengerusi MPPPU beri presentation tentang MPPPU, baru lah Nu Fa faham dengan lebih terperinci... MPPPU banyak mengendalikan banyak program untk sekolah... so, stdent lower 6 n upper 6 akan bekerjasama antara 1 sama lain lah, kiranya...

Lepas MPPPU bagi presentation, cikgu Norashikin pulak yang beri taklimat tentang subjek yang kat sekolah... ada 2 pakej iaitu

PAKEJ 1 :
* MUET
* EKONOMI
* PENGAJIAN AM
* PENGAJIAN PERNIAGAAN
* GEOGRAFI

PAKEJ 2 :
* MUET
* SEJARAH
 * BM
* PENGAJIAN AM
* PENGAJIAN PERNIAGAAN

Ha, ni lah subjek yang Nu Fa kena pilih, tapi Nu Fa sudah awal2 pilih iaitu Nu Fa hendak PAKEJ 2.... tapi, the problemas is ramai sangat lower 6 yang plih PAKEJ 2... dah 2, takut Nu Fa tak dapat PAKEJ 2.... tapi kan kan, ramai yang kata ambil PAKEJ 1 lagi senang sebab senang lah jawapan nya... entah lah, Nu Fa pon tak tahu nak pilih yang mane sekarang ni... TENSION, TENSION, TENSION nak  pilih pakej....

 sebelum 2, Nu Fa nak bagitau ni :
p/s : MPPPU (Majlis Perwakilan Pelajar Pra Universiti )
JPAM (Jabatan Pertahanan Awam Malaysia)


Ok lah, setakat ni jer entry untuk kali ni... Nu Fa harap korang jangan lah segan2 nak baca ea...

tapi,

tunggu untuk entry yang seterusnya ek...

ok, bye2....

:)

3 comments:

  1. a'ah lah... knp aq x amik pakej 3 ek? :)

    ReplyDelete
  2. coklat manis, i like u name...
    coklat manis nie anim ea?

    ReplyDelete

feel free to comment :)