Nuffnang

Friday, 16 December 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011



Kak Lyssa ada buat satu SEGMEN SAYA, BLOG PELAJAR IPTA 2011 n I'm join ^^


Nak join? Bolee... Pegi sini ---Kak Lyssa 






Soalan Kak Lyysa, Nana jawab :


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
  • Nana ambik course Diploma in Business Studies known as ( DBS) at my colloge ^^ Perhatian, Nana college bukan Universiti :) tapi MARA Professional College Ayer Molek, Malacca ... Mula2 tak sangka dapat course nie sebab kat college Nana ada 2 course je : Diploma in Accountacy ( DIA ) n DBS ^^ bila tengok ciri2 subjek DBS bolee tahan laa ^^ n now bila daa habis SEM 1 subjek nye memey bolee tahan ^^
  • Actually, subjek DBS nie llebih kurang sama dengan dengan UiTM sebab college Nana bawah MARA, so lebih kurang sama laa kan?    
  • Sebenarnya, daa apply banyak Universiti tapi tak layak kan.. So, dapat tau MARA Professional College Ayer Molek, Malacca dari kawan my mom yang masuk situ juga..tapi, itu dulu laa ^^ n rezeki Nana kat college nampakny, bukan kat Universiti.. Insyaallah, kalau da rezeki dapat smabung belajar lagi dapat laa sambung Universiti ^^ 
  • Honestly laa Nana cakap yang Nana tak minat DBS nie, tapi rezeki Nana di DBS kan?  n honestly Nana terima tawaran tu dengan hati yang terbuka n minda yang positif n cuba untuk mendalami course DBS n Nana sentiasa berdoa jika ini rezeki Nana, Nana redha ^^
  • Rasa menyesal tak? Owhh, sapa yang rasa tak menyesal bila dapat course yang tuan empunya diri tak minat kan? Menyesal buat seketika laa, ok sekarang daa tak menyesal sebab Nana tau yang Nana bolee buat ^^ 

ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 
  • Dari pengalaman Nana laa, first2 result kena bagus laa seba kat luar tu banyak persaingan nak masuk U n kalau ada rezeki dapat laa masuk U, Insyallah :)
  • N kalau  result yang biasa2 macam Nana nie, banyak tempat pengajian yang bolee tolong korang yang nak belajar tapi tak da tempat, contoh macam college Nana ^^ # yang penting jangan putus asa !! tak kisah laa mane kita belajar yang penting kita belajar bersungguh2 # 
  • Bergantung laa pada course yang korang pilih sebab kita tau kan tahap kemampuan kita sendiri? n bila daa dapat banyak tawaran tu jangan lupa minta pendaat semua orang n yang penting tanya diri sendiri : aku suka tak corse yang aku pilih n aku akan buat bersungguh2 pada course yang aku pilih ? : 
  • Good Luck di tempat orang .. Belajar bersungguh2 di U tu :) ^^
  • Tempat orang kan? Biasa laaa tu, mula2 malu laa kat tempat orang, t daa lama daa biasa laa tu :D  n yang penting jaga nama baik family n pandai jaga diri sendiri di tempat orang n BELAJAR BERSUNGGUH2 ^^

THIS IS MY COLLEGE :
-
-
-
-
-



~ ~ bye ~ ~



17 comments:

  1. Salam kenal ..

    Niena singgah sini ye ..

    Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

    Niena sudah follow kamu ..

    Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

    (Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

    Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang ..

    ReplyDelete
  2. singgah dari segmen yang sama

    salam perkenalan dan semoga berjaya
    dalam bidang masing2....

    http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  3. Sudah follow
    jemput dtg ke blog saya... :)
    http://namasayapejot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. singgah dr segmen yg same !

    ramai giler dak bisnes suke berblogging ek.. nway salam perknln
    insyaALLAH kamu akan berjaya !
    good luck !

    kalau sudi jom la jenguk2 blog sy ye =)

    ReplyDelete
  5. singgah dr segmen yg same . goodluck for ur future :)

    ReplyDelete
  6. jenguk jenguk dari blog lyssa :)

    sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

    http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. selamat maju jaya..:)

    http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  8. aien datang singgah ,,

    dari segmen yang sama ouh ..
    :D

    ReplyDelete
  9. Eza singgah sini sambil golek-golek :D Julingkan mata baca entry awak. hihi...

    p/s: All the best in whatever u do keh :D

    ReplyDelete
  10. its ok la tu,teruskan usaha =]

    ReplyDelete
  11. salam. salam perkenalan.
    thanks singgah blog huda ye.
    ok. btw tau sini. I'm come from KPMBP. hope u know that collage. HHAHAHAA ^_^ .

    ReplyDelete
  12. gd lux ! done follwing you (:

    http://gadistulipz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  13. dtg sini dr segmen yg same..good luck ! & salam kenal .peace~ :)

    ReplyDelete
  14. dri sgmn yg sma..gdluck k...

    http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  15. good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)

    ReplyDelete

feel free to comment :)