Nuffnang

Friday, 18 May 2012

Jangan down





Dear sahabat yang I sayang,
Khas untuk U sayangsss ...


I tak da pengalaman dalam hal macam nie,
hal yang U alami sekarang,
kan?
As I told you, maybe U tak sangka I yang single pandai susun ayat nak pujuk U kan?
U tau kan I belajar dari pengalaman kawan kawan.
Orang sekeliling mengajar I benda tu.


U,
jangan sedih bila dia tak ditakdirkan untuk U,
jangan menangis bila dia layan U macam tu, 
U tau kan dia terpaksa?
Dia terpaksa, dia pun keliru juga tu
Kalau dia bukan jodoh U,
kita buat macam mana pun dia memang bukan jodoh kita.
Faham kan maksud I ?


U jangan kecewa tau,
jangan hilang semangat,
jangan hilang pedoman,
as I told U,
DOA tu penting sangat sayang,
SOLAT dan DOA minta pada Allah.


Walau sejauh mana kita lari,
Walau apa pun yang berlaku,
kalau dia memang jodoh U,
tak ke mana juga kan?


Mesti rasa lain kan sebab dia dah tak mesej kan?
Cuba biasakan diri ye, lama lama ok laa..
U jangan kusut kepala tau,
jangan salah kan takdir ye.


I tau bukan senang nak nak buat semua tu.
ye, bukan senang nak hadapi nie dengan tenang.
tapi, U boleh cuba cuba cuba cuba dan cuba sampai U berjaya !


I doakan yang terbaik untuk U....



p/s : jangan nangis malam malam nanti pagi pagi mata bengkak O_O











2 comments:

  1. comel je bace entry ni..hee..btw, follow sini terus..:)

    ReplyDelete
  2. @amirah zulhijjah : hahaha, comel? thanks dear :D

    ReplyDelete

feel free to comment :)