Nuffnang

Wednesday, 22 May 2013

Saya stress !

Assalamualaikum readers yang tercintan cintun ...

She : Fanna ! Kau tengok movie apa?
Me  : Upin Ipin, BoBoiboy, asal? 
She : What!? *buat muka pelik *Suka benar kau tengok cerita budak2 tu kan
Me  : Alaaaa, suka hati lah *jawab dalam hati* Sambung gelak kuat2 !
She : Blah dengan mulut potpetpotpetpotpet 

She : Fanna ! Kau download movie apa?
Me  : Upin Ipin, Boboiboy, and let me think! apa lagi aku nak download ye...
She : Haaaaa !? Umur kau berapa Fanna?! Whatever ~~~~
Me  : 20tahun. movie aku kan.. Kau nak, download lah sendiri..
She : Blah dengan potpetpotpetpotpet

dimana salah seorang perempuan yang mahu nonton cerita budak2 walaupun usianya 20 

ihsan dari mr, google



Apa kejadahnya kau tengok cerita budak2? Apa faedahnya? Apa yang kau dapat? Apa ! Apa ! Hey ! 

-  Ye, Nana tahu bukan semua minat cerita budak2 tapi kalau nak tengok, tengok lah yang boleh release kan tension. Dulu memang tak minat pun cerita budak2 yang entah apa2 nie kan, tapi bila nonton ketika stress sebab final exam dan ianya menjadi ! Stress tu hilang dan study pun dah cool macam biasa, no stress no tension no kusut2 kepala, no ! Menjadi ! 

- Bila nak tengok cerita budak2, pilih cerita budak2 yang banyak gelak dan lawak ! Nanti kita akan ikut gelak macam cerita tu. Once kita gelak, mesti kita hayati jalan cerita tu. Bukan nak kata apa lah, tapi one day time stress final exam paper Managerial Accounting hari tu, try tengok Upin Ipin, Boboiboy and whatever lah kan, lepas dah tension gelak sekali dengan cerita tu. Nana paling suka part yang ada suara latar yang belakang lepas dialog diaorang. HAHA ! Part Boboiboy yang krikk krikk krikk, yang bunyi cengkrik tu.  Hilang stress wa cakap lu ! 

- Nana tau time tengok cerita budak2 je korang akan gelak, kalau time biasa2 mana ade nak gelak nya. Serius gile ! Muka ketat je, lagi2 final exam.. Memang lah, final2 juga, gelak2 juga, serius2 juga, tapi tak kan tak nak join gelak sekali kan. Lebih baik korang gelak, senyum dari muka ketat, stress sampai dahi berkerut2 macam mak nenek kan.. Secara tak langsung, awet muda kan ! 


#nantikan episod saya stress yang seterusnya#



Continue . . . 

p/s: Nana dah habis final exam ;)



No comments:

Post a Comment

feel free to comment :)