Nuffnang

Tuesday, 4 June 2013

Who’s the winner ...

Assalamualaikum ...

If I’m not mistaken, almost 1 week kawan Nana dah jadi tunangan orang. Dia sebaya Nana okay, she is 20 years old and same goes here. Sudah menjadi tunangan orang kan kamu, pray your happiness. Siap ibu tanya; Kakna bila lagi. And I just keep silent and cakap dalam hati entah lah bu *redha* Ibu kata, ada lah tu. Entah dia menyorok mana kan. Awak je yang tak cari tak jumpa jumpa. Di mana husband saya *merengek*

Siap adik adik menyampuk, mereka tanya bila Nana nak ada husband, nak ada anak. Mereka boleh ada anak buah. Hey! Nana muda lagi okay. Muka malu malu bila mereka berbincang pasal tu. *bak boyfriend sorang* Siap ibu kata siapa lah husband kakna kan, ibu nak solat istikharah. And Nana gelak gelak dalam hati dan berfikir siaplah husband aku kan. Ibu kata nama husband dah tertulis namanya tu, cuma belum jumpa lagi je. Nana pun hmmm, ye. *pasrah*
Orang kahwin sibuk kau nak kahwin juga. Orang nak tunang sibuk kau nak tunang juga. Orang nak ada anak, sibuk kau nak ada anak juga. Itu lah saya ! Yes I am. HAHAHA *evil laugh*


Bila dapat job kena jaga adik sedara, mula lah berangan bila ada ank mana pegi nya pen, pensel, buku, lappy lah semua tu. Memang melayang lah semua tu kan. Sibuk nak jaga anak, sibuk nak bagi susu, sibuk nak tukar lampin, baru nak buka buku anak dah merengek. Bila masa nak menghadap buku. Dan Nana tak boleh buat keja dalam satu masa. So, ibu kata sekarang bila dah belajar nie, belajar sampai habis dan nanti bila dah sampai seru nak kahwin kahwin lah, bila dah sampai seru nak keja, keja lah. Ibu tau tau je yang aku nak kahwin nak belajar nak keja dalm satu masa. NO, I CAN’T

Selama pemerhatian Nana as single mingle triangle nie, ada baik buruk nya bila ada bf/gf nie. Ye lah mesti ada pro and contra nya kan. Yang dah ada bf/gf mesti tau kan, korang boleh judge sendiri bila ada bf/gf nya kan. Depends on that people untuk mencorakkannya. Kebanyakannya kawan Nana semua dah ada bf/gf masing masing, mereka boleh je bahagi masa bila nak date, bila nak study together gether, bila nak jumpa depan, bila nak makan sama sama, bila nak otp nye, bila nak whatsapp nye, bila nak wechat nye, bila dah line nye, bila mesej and bila bila lah. Time study study lah, time date date lah betul. Setiap msa berharga kan. Maka, jaga lah ianya sebaik mungkin seperti ada menjaga rantai pemberian ibu *tak da kaitan okay* and I’m jeolusly when they with their own bf, i admit it.

Nana suka tanya kat kawan, bila korang korang nak kahwin. Then tema kahwin warna apa. Soalan timbul bila ada orang kahwin and I will ask them. As usual ! Saja isi masa lapang. Jangan lupa post kad kahwin tau kat Nana. Then mereka boleh cakap yang Nana akan kahwin dulu antara mereka semua sebab Nana single and I will get my husband tua lagi umur Nana sekarang. HAHAHA *evil laugh* Amin
Yang dah sampai seru kahwin tu kahwin je terus, jangan buang masa. Bukan senang nak cari husband/wife yang sehidup semat dengan kita kan. Semoga jodoh kalian sehingga ke akhir hayat.



p/s: walaupun kami membincangkan topik kahwin, study tidak pernah dilupakan. Hanya mengisi masa lapang harian. Baru lah life namanya. Kaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn


No comments:

Post a Comment

feel free to comment :)