Nuffnang

Thursday, 2 May 2013

Alone :|

Assalamualaikum ...

Pernah rasa bosan tahap gaban yang sampai rasa nak nangis, pernah rasa nak melalak sampai rasa nak melalak satu taman biar sampai satu taman dengar kau melalak, pernah rasa putus asa yang teramat sangat sampai kau rasa yang rugi nye..  Alahai, pernah rasa tu aku tau tapi ye ye oo tak nak ngaku kan.. 

*nak tengok Iron Man 3, honey please bring me to cinema*

Itu normal dalam kehidupan seharian as manusia yang normal, apakah yang cuba anda sampaikan nie.. Bukan senang nak mengembirakan kehidupan yang dulunya suram, seorang (alone) kepada kehidupan yang lebih fantastik baby ! ehh, I means kehidupan yang gumbira..

*i miss my mom and dad*
*nangis, kesat air mata* sambung taip .......

standing alone does not means you forever alone :')


Bukan semua yang kita nak akan dapat kat dunia, especially benda yang kita nak, benda yang kita WAJIB nak, means semua lah kau nakkk.. Perlu ada effort untuk dapatkan semua tu, tapi bagaimanakah caranya? Yes, think yourself ! DOA.... 

*huh! tarik nafas*

Bukan semua orang pernah rasa seorang in terms of alone; bila kau alone renjer, I pasti nanti korang akan lagi matang dan lagi berdikari sebab you alone ! Korang bayangkan nanti pergi shopping mall seorang, pergi makan seorang, pergi tengok wayang seorang, pergi toilet seorang *eeh, memang lah lain2 toilet kan* pergi release tension seorang, pergi jalan2 dekat mall seorang. In conclusion, semua seorang. Itu berdikari kan sayang, so please sabar. You truth man will come into your life :') 

*lagu Clarity by Zedd berkumandang*

Pernah rasa jeles bila tengok couple berdua and gelak2, pernah rasa nak buka lagu kuat2 pakai earphone then ignore couple tu, pernah rasa nak menangis sebab tengok couple tu. dah tu kenapa pegi tengok, move ke tempat lain laa apek ! Dah tau nak nangis kan, boelh lagi tercongok kat depan couple tu kan, alahaaaaaaaaai 

Bila pikir positif kan, ada hikmah disebalik kesedihan korang tu. Sentiasa pikir positif je even korang memang suka nangis dalam hati dan menitiskan air mata tanpa disedari. Tiap2 malam nangis, baca mesej ex kan? Lepas tu menyesal atas apa yang berlaku selama bercouple dengan ex dulu, selalu stalker ex, selalu tengok status update ex, semua nya ex. 
Take time semua benda tu....

Itu normal, sabar ye......


p/s: positive yourself and sabar....

No comments:

Post a Comment

feel free to comment :)